Visszahelyezték a pozíciójába az ukrán fegyveres erők transz szóvivőjét

sara trans
Sarah Ashton-Cirillo
Vágólapra másolva!
Sarah Ashton-Cirillo, Ukrajna transznemű szóvivője Twitter-fiókjára (újabban X) feltöltött videójában jelentette be, hogy a sorozatos botrányai miatt a múlt hónapban történt felfüggesztése után visszahelyezték a Területi Védelmi Erők (TDF) képviseletére.
Vágólapra másolva!

Ashton-Cirillo kedden közölte, hogy a jövőben is az ukrán fegyveres erők szóvivőjének szerepét fogja betölteni - közölte a Breitbart.

Az amerikai állampolgár - aki "átváltozása" előtt Michael John Cirillo néven született - azzal folytatta, hogy két könyvszerződést is aláírt a Potomac Books nevű kiadóval, az első kötet pedig jövő év nyarán jelenne meg.

- árulta el a készülő könyvről.

Szeptemberben függesztették fel a transz szóvivőt, miután megfenyegette az úgynevezett orosz propagandistákat a levadászásukkal, ennek támogatására pedig felkérte a Fehér Házat is.

A Területi Védelmi Erők (TDF) az esetet követően azt közölte, hogy ezt a szóvivőnek senki nem hagyta jóvá, az oroszok elleni katonai műveletek során Ukrajna védelmi erői "szigorúan betartják a nemzetközi humanitárius jog normáit".

Múlt héten az Ukrajinszka Pravdának nyilatkozva Ashton-Cirillo ismét megismételte azon állítását, hogy azokat az embereket, akik állítólag a Kreml propagandáját terjesztik, háborús bűnökért börtönbe kellene zárni.