Elképesztő dolgot kevert az ételbe egy gyári munkás, börtönbe került érte

Vágólapra másolva!
Börtönbe került az a gyári munkás, aki szándékosan kevert elképesztő dolgot az Egyesült Királyság egyik ismert éttermének, a Nando's-nak, szánt humuszos és salátaöntetes élelmiszereit.
Vágólapra másolva!

A 38 éves Garry Jones több mint három évet fog rács mögött tölteni, miután a Harvey & Brockless vállalat térfigyelő kamerái rögzítették,

ahogyan műanyag tárgyakat kevert a Nando's éttermeinek szánt humuszos és a salátaöntetes tubusokba.

A bűncselekmény ideje alatt a férfi egyedül volt a helyszínen, mivel késő esti műszakban dolgozott a cégnek. A feladata az volt, hogy összegyűjtse az összes hozzávalót a következő napi főzéshez.

A képen Garry Jones:

A Harvey & Brockless 2022. október 28-tól értesült arról, hogy több tucat termékükben gumikesztyűket, műanyag zacskókat és fémgyűrűket találtak.

A bejelentés után a vállalat belső vizsgálatot indított, mely folyamán kiderült, hogy csakis az egyik alkalmazott keverhette a tárgyakat az élelmiszerekbe. Később kiderült, hogy a térfigyelő kamerák rögzítették, ahogyan Jones ismeretlen anyagokat kevert az ételekbe. A férfit ezután letartóztatta a rendőrség.

Gumikesztyűt, fémgyűrűket és műanyag zacskókat találtak az élelmiszerekben:

A worcesteri koronabíróságon megjelenő férfi bűnösnek vallotta magát. Mindemellett beismerte, hogy betört egyik kollegájának az otthonába, hogy ellopja a hajkeféjét.

Most 33 hónap börtönre ítélték az élelmiszerek manipulálása miatt, valamint 9 hónapot kapott pluszban a betörésért.

Forrás: Daily Star