Széfhelyiség ejtett foglyul egy férfit New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy ékszerbolt vásárlója mintegy 10 órán át rekedt egy bezárt széfhelyiségben, ahonnan csak akkor szabadult ki, amikor az időzített zárral rendelkező ajtók kinyíltak.
Vágólapra másolva!

A 23 éves férfi kedd este 8 óra után zárkózott be a New York-i Fifth Avenue-n található, több kisebb ékszerboltnak és páncélteremnek otthont adó biztonságos helyiségbe - tudatta az ABC News.

Éppen a széfjét ellenőrizte, amikor a szoba ajtaja kívülről bezárult és csapdába ejtette őt egy 20x40 méteres térben.

A helyiséget időzárral zárták, és nem is nyitották ki másnap reggelig. Persze a férfi ezt nem akarta megvárni, így segítséget kért a hatóságoktól.

A kiérkező tűzoltók megkezdték a mentési munkálatokat, átvágtak egy mintegy 30 centiméteres betonfalat is. A csaknem 10 órás mentési akció után elérték a széfhelyiség fémlemezekeit, amelyek átvágásához fáklyákra lett volna szükség.

Mivel a tűzoltók nem akartak füstöt és gőzt engedni a meglehetősen kis térbe, ahol a férfi bent rekedt, úgy döntöttek, hogy megvárják, amíg az ajtó automatikusan kinyílik.

Erre reggel 6:15-ig kellett várni, akkor az ajtó automatikusan kinyílt, kiszabadítva a férfit.

A férfit kivizsgálásra küldték, bár vélhetően a fáradtságon és az aggodalmon kívül más károsodás nem érte.

A tűzoltók szerint a helyiséget a páncélterem tulajdonosai zárták be, lényegében akaratukon kívül.

Ugyanis amint az ajtó este 7 óra után bezárul, a széfhelyiség is automatikusan bezáródik. Mivel időzítő mechanizmusa van. nem nyílik ki újra, amíg el nem telik egy bizonyos idő.

- derült ki.

A hatóságok a férfival telefonon folyamatosan tartották a kapcsolatot és a biztonsági kamerákon is figyelték őt.