Százezer migráns ünnepli az arab terrorizmust Londonban - drámai felvételek

religion demonstration Horizontal
People take part in a 'March For Palestine', in London on October 21, 2023, to "demand an end to the war on Gaza". The UK has pledged its support for Israel following the bloody attacks by Hamas, which killed more than 1,400 people, and has announced that humanitarian aid to the Palestinians will be increased by a third -- an extra Ł10 million pounds ($12 million). Israel is relentlessly bombing the small, crowded territory of Gaza, where more than 3,400 people have been killed, most of them Palestinian civilians, according to the local authorities. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
Vágólapra másolva!
Jelentős rendőri készültség mellett hatalmas tüntetés volt szombaton Londonban az arab terroristák mellett. A Scotland Yard kora esti első becslése szerint a Palestine Solidarity Campaign nevű terrorpárti szervezte demonstráción százezren vettek részt.
Vágólapra másolva!

Az erőszakmenet a londoni kormányzati főutcához, a Whitehallhoz vonult; innen nyílik a Downing Street, amely a brit miniszterelnökök hivatalának és rezidenciájának nyújt otthont.

A Scotland Yard már előre felhívta a szombati terrorpárti tüntetés résztvevőinek figyelmét arra, hogy nem nézi tétlenül, ha a demonstráción gyűlölet vezérelte bűncselekmények elkövetését észleli; ilyen esetekre a londoni rendőrség beavatkozást helyezett kilátásba.

Szombat estig mindazonáltal nem érkezett jelentés rendbontásokról és őrizetbe vételekről.

Londonban és más brit nagyvárosokban egy hete is tartottak demonstrációkat az arab terroristák mellett. A múlt szombati terrorpárti tüntetésen 15 embert őrizetbe vettek.

A mostani demonstrációt 1500 rendőr biztosította.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet Izrael ellen két hete végrehajtott támadása óta számos alkalommal felhívta a demonstrációk szervezőinek és résztvevőinek figyelmét arra, hogy a Hamász és az október 7-i terrortámadás nyilvános dicsőítése súlyos bűncselekmény.

A brit terrorizmusellenes törvény alapján 14 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, akik a brit kormány által militáns terrorszervezetnek minősített csoportokhoz csatlakoznak, e csoportokat bármilyen módon támogatják, illetve másokat ilyen csoportok támogatására biztatnak.

A brit kormány két évvel ezelőtt terrorszervezetté nyilvánította a Hamászt, amelynek nagy-britanniai tevékenységét és támogatását törvényen kívül helyezte.

Jelentős rendőri készültség mellett hatalmas tüntetés volt szombaton Londonban az arab terrorizmus mellett. Forrás: AFP/Henry Nicholls

A szombati londoni tüntetésen az előzetes hatósági figyelmeztetések ellenére többször is hallható volt a "From the river to the sea, Palestine will be free" (A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz) jelmondat, amely arra utal, hogy

az ezt skandálók szerint a szabad palesztin államot a Jordán folyó és a Földközi-tenger között, vagyis jórészt Izrael területén kell létrehozni.

Suella Braverman brit belügyminiszter már a múlt heti tüntetés előtt levelet intézett az angliai és a walesi rendőrkapitányságok parancsnokaihoz, annak megfontolására kérve a rendőri vezetőket, hogy a jelmondat, amely korábbi Izrael-ellenes tüntetéseken is rendszeresen elhangzott, nem tekinthető-e Izrael megsemmisítését célzó, erőszakcselekmények végrehajtására irányuló szándék kifejezésének.