Tömegmészárlást rendezett egy gépfegyveres Amerikában, még szökésben van

shooting crime TOPSHOTS Horizontal
Ezt a férfit keresik a rendőrök
Vágólapra másolva!
Legalább 22 ember meghalt, és több tucat megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben helyi idő szerint szerdán este. Egy okleveles lőfegyver-oktató volt az elkövető.
Vágólapra másolva!

Több száz rendőr vadászik egy fegyveresre az amerikai Maine államban lévő Lewistonban történt tömegmészárlás után,

amiben legalább 22 ember meghalt.

A Lewistoni Rendőrség közölte, hogy két helyszínre, egy Schemengees nevű étterembe és egy bowlingpályára riasztották őket.

A rendőrség a 40 éves Robert R. Cardot nevezte meg gyanúsítottként és a fegyveres még mindig szökésben van.

A gyanúsított egy lőfegyver-oktató, akit az amerikai hadsereg képzett ki a Maine állambeli Saco városában

- derül ki az állami rendőrségi közleményből.

A közlemény szerint a férfi 2023 nyarán egy elmeorvosi központban töltött időt, és azzal fenyegetőzött, hogy lövöldözést követ el a bázison.

Maine állam rendőrsége az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert "aktív lövöldöző van Lewistonban". Hozzátették, hogy a rendőrség több helyszínen nyomoz. Az egyik helyszín a Sparetime Recreation nevű bowlingpálya, a másik a Schemengees Bar and Grill étterem.

Az Androscoggin megyei seriff hivatala fotót tett közzé a szabadlábon lévő gyanúsítottról a Facebookon. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében.

Ezt a férfit keresik a rendőrök Forrás: AFP/Androscoggin County Sheriff's Office

A férfi autóját később megtalálták Lewistontól mintegy 13 kilométerre keletre, Lisszabon városában.

Az amerikai média legkevesebb 22 halottról, és tucatnyi sebesültről számolt be, a rendőrség ugyanakkor pontos számot nem közölt a folyamatosan változó helyzetre hivatkozva.

Telítettek a kórházak

A Portlandtől mintegy 56 kilométerre északra, Androscoggin megyében található Lewiston központi kórháza közleményt adott ki, amely szerint a környező kórházakkal koordinálják a nagy számú meglőtt sérült ellátását. Minden szolgálaton kívüli orvost és ápolót behívtak a kórházakba.