Engedély nélkül működött a hétvégén leégett spanyol diszkó

fire accident nightclub Horizontal
This handout photo made available by Bomberos de Murcia on October 1, 2023, shows the burned interior of a nightclub where a fire at least killed thirteen people in Murcia, on October 1, 2023. At least 13 people were killed in a fire in a Spanish nightclub on October 1, 2023 morning, officials said, with fears the toll could still rise as rescue workers sift through the debris. The fire appears to have broken out in a building housing the "Teatre" and "Fonda Milagros" clubs in the city of Murcia in southeastern Spain. (Photo by Handout / Bomberos de Murcia / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOMBEROS DE MURCIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Nem volt működési engedélye annak a diszkónak, ahol a hétvégén 13 ember meghalt egy tűzben - közölte Antonio Navarro, a délkelet-spanyolországi Murcia alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, a vasárnap kora reggel keletkezett tűz három, egymás melletti szórakozóhelyet érintett, amelyből kettő nem kapott működési engedélyt az önkormányzattól, és már 2022 januárjában be kellett volna zárniuk.

A hatóságok továbbra is vizsgálják, hogy mi okozta a tragédiát, amelynek halálos áldozatai közül öt embert tudtak azonosítani eddig ujjlenyomatok alapján.

Nem volt működési engedélye annak a diszkónak, ahol a hétvégén 13 ember meghalt egy tűzben - közölte Antonio Navarro, a délkelet-spanyolországi Murcia alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón. Forrás: AFP/Handout

Mind ugyanabban a diszkóban haltak meg, többségük egy születésnapot ünneplő társasággal egy emeleti különteremben szórakozott.

A rendőrség tájékoztatásra szerint 24-en sérültek meg a tűz miatt, két embert kellett kórházba szállítani füstmérgezéssel.

Két embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Murciában hétfőn délben egyperces néma főhajtással emlékeztek az áldozatokra. A városban háromnapos gyászt rendeltek el.