Megfélemlíti a briteket a transzlobbi

parties politics Horizontal

Rishi Sunak
Conservative MP and Britain's former Chancellor of the Exchequer, Rishi Sunak talks to activists and supporters during a visit to Teesside Freeport in Redcar, north east England on July 16, 2022, as part of his bid to become the next leader of the Conservative party. - Britain's Prime Minister, and leader of the ruling Conservative party Boris Johnson last week announced his resignation as Tory leader after a cabinet insurrection, following months of controversies. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Rishi Sunak brit miniszterelnök a Konzervatív Párt egyik konferenciáján szólalt fel, ahol a beszédében kijelentette, hogy csak két nem van. A politikus azt mondta: "a férfi az férfi, és a nő az nő, ez egyszerűen a józan ész". A miniszterelnök szót emelt a transzlobbi ellen is, mely szerinte megfélemlíti az embereket azzal, hogy elhitetik, hogy „az emberek olyan neműek lehetnek, amilyenek csak akarnak".
Vágólapra másolva!

Az angol konzervatívok szerdán tartott konferenciáján felszólalt a miniszterelnök is, aki a túlnyomórészt jobboldali tömeg előtt azt mondta, hogy a brit közvéleményt gyakorlatilag „megfélemlíti" a transzlobbi azzal az üzenettel, hogy „az emberek olyan neműek lehetnek, amilyenek csak akarnak".

Rishi Sunak, a brit miniszterelnök Forrás: AFP/Oli Scarff

– szögezte le a miniszterelnök.

A konzervatív párt tagjai lelkesen megtapsolták a miniszterelnök szavait. Valamint a kritizálta még az iskolai párkapcsolati oktatást is, amely teret engedhet az ilyen típusú lobbinak. Beszédében kitért a közelmúltban bejelentett tervekre is, amelyek szerint a transz nőket ki fogják tiltani a női kórházi dolgozók osztályairól - írja szemléjében a Mandiner.