Nagykövetségeket fenyegetett a dühös tömeg a Közel-Keleten - videó

izrael, palesztin, palesztina, konfliktus, háború, 2023.10.18.
EDITORS NOTE: Graphic content / A picture taken from the southern Israeli city of Sderot on October 17, 2023, shows smoke ascending over the northern Gaza Strip following Israeli military strikes, amid the ongoing battles between Israel and the Palestinian group Hamas. Thousands of people, both Israeli and Palestinians have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants based in the Gaza Strip, entered southern Israel in a surprise attack leading Israel to declare war on Hamas in Gaza on October 8. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A gázai kórházat ért brutális légicsapás ellen tiltakozó tömeg akart rárontani Izrael jordániai nagykövetségére Ammánban kedden este. A libanoni Bejrútban az amerikai és a francia követség előtt gyülekezett a tömeg.
Vágólapra másolva!

Több tucat demonstráló próbált rárontani az ammáni izraeli nagykövetségre kedden este. Szemtanúk szerint a tüntetők a gázai kórházat ért támadás feletti haragjukban fel akarták gyújtani az épületet – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál alapján a Magyar Nemzet. A rendőrség azonban közbelépett, és sikerült hátrébb szorítania az embereket az épülettől. Egyes hírek szerint könnygázt is bevetettek.

Eközben Libanon fővárosában, Bejrútban is mintegy ezerfős, dühös tömeg gyülekezett, hogy tiltakozzon a kórház elleni légicsapás miatt. Mivel Izraelnek nincs képviselete az országban, a tüntetők az amerikai és a francia nagykövetséget vették célba, ezeket az országokat ugyanis részben felelősnek tartják a Gázai övezet elleni támadásokért, hiszen mindkét állam támogatja Izraelt – írta a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Kedden rakétatalálat ért egy gázai kórházat, ahol korábban több ezren kerestek menedéket a légicsapások elől. A hatóságok közlése szerint legalább ötszáz halálos áldozata van az incidensnek. Sokan bennégtek az épületben, másokat a romok temettek maguk alá. A palesztinok Izraelt vádolják a támadással, míg Izrael szerint egy a palesztinok által kilőtt rakéta csapódott a kórházba.