Megszűnik a Netflix szolgáltatása

Virtual World Logos companies tech virtual emblem logos signs technologies illustrations online tele vision tv streaming movie movies films netflix remote digital Horizontal TECHNOLOGY COMPANY INTERNET LOGO BOARD ILLUSTRATION COMPUTER TELEVISION VIDEO FIL
Netflix logo is seen displayed on a tv screen in this illustration photo taken in Poland on November 29, 2020. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Netflix pénteken küldi ki az utolsó „piros borítékokat". 16 évvel ezelőtt indult a cég azon szolgáltatása, ahol postai úton lehetett DVD-ket kölcsönözni.
Vágólapra másolva!

1997-be jött létre a Netflix Inc., ahonnan DVD-ket lehetett postai úton kölcsönözni és venni. A kölcsönzésre sokkal nagyobb igény volt, és jövedelmezőbbnek bizonyult, ezért a cég 1998-ban teljesen felhagyott a DVD-árusítással.

A Netflix ajánlata egyedülálló volt, mivel lehetett egyesével is DVD-ket bérelni, de 1999-től havidíjas előfizetés keretében is működött a szolgáltatás.

A felhasználók az interneten böngészhették végig a Netflix filmkatalógusát, ami 10 évvel az indulás után már 70 ezer címet tartalmazott.

A piros borítékok, amikben a DVD-ket küldték végül a Netflix védjegyévé váltak és ellepték Amerikát. A cég 2007-2009 között egymilliárd DVD-t szállított ki.

Az utóbbi években a DVD kölcsönzés egyre kevésbé jövedelmező szolgáltatássá vált és 2021-ben a Netflix összbevételének mindössze 0,6%-át tette ki

- írta a Blikk.

Így a Netflix megszünteti a DVD kölcsönzési lehetőséget és felszabaduló erőforrásait a digitális platformokra összpontosítja.