Megszólalt az OTP, miután Ukrajna meghátrált

OTP, OTP Bank, OTP Bank Nyrt., Országos Takarékpénztár, OTP logó, OTP bankfiók, bankfiók, bank, bank fiók
Vágólapra másolva!
Az OTP sikeresen tisztázta magát, miután az ukránok több valótlan állítást fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy miért is háborútámogató a magyar bank. A magyar OTP Bank oroszországi részesedése 0,17 százalék, végül többek között ezért is került le a magyar bank a nagy háborút támogatók listájáról − írja a Ria Novosztyi.
Vágólapra másolva!

Mint mondták, az OTP-nél lényegesen nagyobb részesedéssel rendelkező bankok nem kerültek fel a Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség listájára, ami már önmagában is kétségbe vonta a döntés hitelességét - írja a Magyar Nemzet.

Ilyen hamis információ volt, miszerint a Krím és Donbász területén működik az OTP, de mint kiderült, már 2014-ben megszűntek azok a leányvállalatok, amik ott üzemeltek.

AZ OTP Bank mentesítette az orosz-ukrán háború résztveőit a hitelek visszafizetése és a kamatfizetés alól, de nem ad ki új hiteleket a katonaságnak. A tények azt mutatják, hogy

Oroszország minden pénzügyi szolgáltatótól törvényesen előírja, hogy 2023. december 31-ig mentesítse a különleges katonai műveletben részt vevőket a hitelek visszafizetése és a kamatfizetés alól. A lejárati idő után a törlesztés folytatódik. Az OTP Bank új kölcsönöket nem nyújt az orosz fegyveres erők képviselőinek, sem kedvezményes feltételekkel, sem más módon

– közölte a bank.

A bank azt is megjegyezte, hogy a NAPC-vel folytatott tárgyalások során az OTP Bank elkötelezte magát amellett, hogy fenntartja az együttműködést a Rotchild Martin Maurel nemzetközi befektetési tanácsadóval, amely egy francia bank, és ennek segítségével folyamatosan mérlegeli az összes stratégiai lehetőséget az orosz bank jövőjét illetően.