Mágia és okkult tudományok mesterképzést indít az egyik legnevesebb brit egyetem

ezo, Life-mágia: önbizalombűbáj tükörkoronggal
Vágólapra másolva!
Az Exeteri Egyetem mágia és okkult tudományok mesterképzést indított, ami talán az okkultizmus iránti érdeklődés növekedését tükrözi az egyre inkább posztkeresztény Nyugaton - írta meg a Breitbart. 
Vágólapra másolva!

Az Exeteri Egyetem Arab és Iszlám Tanulmányok Intézete által nyújtott egy- vagy kétéves kurzusra való jelentkezés 12 000 fontba (a külföldi tanulóknak 24 300 fontba) fog kerülni. Az évek során lehetőség nyílik a tanulóknak tudást szerezni "az ezotéria, a boszorkányság, a rituális mágia, az okkult tudomány és egyéb hasonló témák hosszú és változatos történelméről".

A tanfolyamot reklámozó online prospektusban az szerepel, hogy a hallgatók részt vehetnek a "Mágia és Ezotéria Központ" havi találkozóin is.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A kurzus során vizsgálni fogják többek között a görög és római mágiákat, az okkult szövegeket a judaizmusban, a kereszténységben és az iszlámban, valamint a boszorkányság történetét is.

A kurzust vezető Emily Selove professzor a képzéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta egy brit lapnak:


Az okkultizmus iránti érdeklődés a 20. század elején néhány gazdag britet is magával ragadott, köztük a hírhedt Aleister Crowley filozófust. Majd a 2021-es népszámlálás során 87 000 személy vallotta magát pogánynak.