Macron: Hasznos lehet az Orbán–Putyin találkozó

MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor, Az EU és a latin-amerikai országok csúcstalálkozója Brüsszelben
Brüsszel, 2023. július 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Emmanuel Macron francia elnök (b) az Európai Unió, valamint a latin-amerikai és a karibi államok harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A francia elnök szerint Orbán Viktor találkozója az orosz elnökkel még kifizetődő lehet a jövőben. Kiemelte, hogy a jó viszony még kifizetődő lehet a jövőben.
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron francia elnök kifejtette álláspontját az uniós tagság kapcsán - írta a Magyar Nemzet.

– mondta Macron az Orbán-Putyin találkozóval kapcsolatban, majd hozzátette, hogy Magyarország szuverén döntést hozott arról, hogy csatlakozik az európai közösséghez, aminek köszönhetően a magyar embereknek sokkal jobb az életük. A francia elnök szerint távol áll tőle, hogy kioktassa a magyar miniszterelnököt, ugyanis a tagállamok kormányai több irányba is, gond nélkül politizálhatnak.

Orbán Viktor miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Macron szerint az, hogy Orbán Viktor az európai vezetőkhöz képest jó kapcsolatokat ápol az orosz elnökkel, még jól is jöhet majd – célozhatott itt az esetleges ukrajnai béketárgyalásokra.

– jelentette ki a francia elnök.