Egy lelkipásztor kábítószerfüggőket utasított arra, hogy lopjanak neki

hekker, telefon, bűnügy, bűnözés, online, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás
Young talented hacker using laptop computer while working in dark office with concrete wall in the background
Vágólapra másolva!
Egy floridai lelkészt azzal vádolnak, hogy szervezett bűnszövetkezetet működtetett, ami a Home Depot üzletből lopott árucikkeket értékesítette online. A férfi állítólag 2016 óta 3 millió dollár értékben adott el illegálisan eltulajdonított termékeket az interneten.
Vágólapra másolva!

A Pinellas megyéből származó Robert Dellt zsarolással és lopott vagyontárgyakkal való kereskedéssel vádolják. A férfi, The Rock Church lelkipásztoraként és egy gyógyulófélben lévő kábítószerfüggők számára fenntartott rehabilitációs központ igazgatójaként, hatalmát arra használta, hogy embereket kényszerítsen arra, hogy lopjanak neki.

Az Independent cikke szerint a bűncselekmények végrehajtását bántalmazással, fenyegetéssel követelte, és pozícióját arra használta fel, hogy kiszolgáltatott embereket manipuláljon.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dotshock/Shutterstock. No use without permission./Dotshock

A lelkész négy társával több mint 1,4 millió dollár értékű árut lopott el több üzletből.

A termékeket Robert Dell házába szállították, majd azokat eBay-en értékesítették. A lelkipásztor állítólag 2016 óta 3 millió dollár értékben adott el lopott árukat az interneten. A Home Depot vállalat becslései szerint a férfi több mint 10 éven keresztül működtette ezt a rendszert, aminek következtében a cég több mint 5 millió dollárt veszített.

Forrás: Independent