Két vonat ütközött Bangladesben, legalább 17 ember meghalt

Kisoregandzs, 2023. október 24. Kisiklott szerelvény előtt mennek emberek a bangladesi Kisoregandzs település közelében történt vonatbaleset helyszínén 2023. október 23-án. Legkevesebb 15 ember életét vesztette, amikor egy tehervonat egy személyszállítóval ütközött. MTI/EPA/Monirul Alam
Vágólapra másolva!
Legalább 17 ember meghalt, amikor egy személyvonat és egy tehervonat összeütközött Banglades fővárosa, Dhaka külterületén, a forgalmas ünnepi időszakban.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség a fővárostól keletre fekvő Kishoreganj körzetben történt. A balesetben két vonat ütközött össze. Több, mint 100 ember sérült meg.

A személyvonat Dakkába tartva próbált vágányt váltani, amikor egy ellenkező irányba tartó tehervonat nekicsapódott az utolsó két kocsijának, amelyeken 300 utas tartózkodott.

Kisiklott szerelvény előtt mennek emberek a bangladesi Kisoregandzs település közelében történt vonatbaleset helyszínén 2023. október 23-án. Forrás: MTI/EPA/Monirul Alam

Sadiqur Rahman Sabuj, Bhairab város közigazgatási vezetője elmondta, hogy

- utalva a hindu fesztiválra.

A halálos áldozatok száma tovább emelkedhet - írta az NYTimes.

Az elmúlt években több halálos vonatbaleset is történt. A közúti és kompbalesetek gyakoriak Bangladesben, mert a 170 milliós lakosság igényeinek megfelelő infrastruktúra korszerűsítése nem egyszerű feladat.