Megszólalt Putyin az izraeli háborúval kapcsolatban, drámai üzenetet küldött

Izrael; Palesztina; háború; izraeli háború; konfliktus, 2023.10.11
Romok alól emelnek ki sebesültet egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben fekvő Dzsabalíjában 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet okt
Dzsabalíja, 2023. október 11. Romok alól emelnek ki sebesültet egy izraeli légitámadás után a Gázai övezetben fekvő Dzsabalíjában 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP
Vágólapra másolva!
A palesztin kérdés közel áll minden olyan ember szívéhez, aki ebben a régióban él - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai fórumon, írta meg a TASZSZ.
Vágólapra másolva!

A moszkvai Orosz Energia Hete Fórum plenáris ülésszakának alkalmával nyilvánított véleményt az orosz elnök az izraeli háborúval kapcsolatban, írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

- mondta Putyin.

Az orosz elnök továbbá úgy véli, Washington szerepe is megkerülhetetlen az újabb háború kirobbanásával kapcsolatban, amiért a palesztinok "anyagi szükségleteit" (vagyis a Palesztin Hatóság, illetve közvetetten a Hamász részére is juttatott, többek között Soros- és uniós pénzek folyósítását - a szerk.) részesítették előnyben ahelyett, hogy folytatták volna a béketárgyalásokat.

Dolgozik az izraeli Vaskupola védelmi rendszer Netivot felett, 2023. október 8-án. A zsidóság legsötétebb napjait hozta el az Ábrahám-megállapodások felmondása Forrás: AFP/Mahmud Hams

Az orosz elnök szavait támasztják alá azok a szakértői vélemények is, amelyek a jelenlegi amerikai elnökség szerepét hangsúlyozzák. A hétfőn, Budapesten tartott Pro-Israel Summiton is résztvett, a háború körülményeit és az új típusú, szélsőbaloldali antiszemitizmust kutató szakértők szinte egybehangzóan állították:

Meg kell vizsgálni Bidenék érintettségét a jelenlegi háborúval kapcsolatban, amiért gyakorlatilag felmondták a közel-keleti béke irányába mutató Ábrahám-megállapodásokat.

Putyin egy nappal az iraki miniszterelnökkel, Mohamed Sia Asz-Szudánival való találkozóját követően vett részt a moszkvai fórumon és nyilvánított véleményt a háborúval kapcsolatban.