Henry Kissinger a migránsokról: Németország túl sok külföldit engedett be

Henry Alfred Kissinger, születési nevén Heinz Alfred Kissinger Nobel-békedíjas németországi születésű amerikai diplomata, politikus, politológus, író és történész, Korábban: Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere
20 June 2023, Bavaria, Fürth: Henry Kissinger, former U.S. Secretary of State, sits on stage at the celebration of his 100th birthday. Fürth, the birthplace of ex-US Secretary of State Kissinger, is holding a celebration to mark the 100th birthday of its honorary citizen. Photo: Daniel Vogl/dpa (Photo by Daniel Vogl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter szerint aggodalomra adnak okot azok a képsorok, melyek a Hamász palesztin terrorszervezetet éltetik Berlin utcáin Izrael megtámadása után. A politikus szerint mindez annak a jele, Németország túl sok külföldit engedett be az országba.
Vágólapra másolva!

– szögezte le Kissinger, számol be minderről a Magyar Nemzet a Politico alapján.

Henry Kissinger, volt amerikai külügyminiszter Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Vogl

A volt amerikai külügyminiszter a német Welt televíziós csatornának adott interjújában arról is beszélt, a Hamász nyílt agressziójára büntetést kell kiszabni, majd a háború további eszkalációjának veszélyére figyelmeztetett. Álláspontja szerint a palesztin terrorszervezet és támogatóinak célja kizárólag az lehet, hogy mozgósítsák az arab világot Izrael ellen, és letérjenek a békés tárgyalások útjáról.

Felidézte, az 1973-as jom kippuri háború során is hasonló esetről volt szó, akkor az Egyiptom és Szíria vezette arab koalíció indult meg Izrael ellen.

Kissinger azonban azt sem tartja kizártnak, hogy Izrael fellép Irán ellen, amennyiben bebizonyosodik, hogy a perzsa ország keze is benne van a közel-keleti ország megtámadásában.

A volt külügyminiszter szerint Oroszország ukrajnai agressziója, valamint a Hamász által kirobbantott újabb háború „alapvető támadást jelent a nemzetközi rendszer ellen".