Újabb erős földrengés rázta meg Afganisztánt

Zenda Dzsar körzet, 2023. október 11.
Afgán fiú összedőlt otthona romjainál, Herát nyugati tartomány Zenda Dzsar körzetében 2023. október 11-én, amikor újabb, szintén 6,3-as erősségű földrengés rázta meg a tartományt. Az afgán hatóságok szerint a mai föld
Zenda Dzsar körzet, 2023. október 11. Afgán fiú összedőlt otthona romjainál, Herát nyugati tartomány Zenda Dzsar körzetében 2023. október 11-én, amikor újabb, szintén 6,3-as erősségű földrengés rázta meg a tartományt. Az afgán hatóságok szerint a mai földrengésben csupán egy ember vesztette életét és 130-an sérültek meg, mert az érintett területen lakók napok óta a szabad ég alatt kényszerülnek tartózkodni. A hatóságok legutóbbi adatai ezer és kétezer közé teszik az október 7-i földmozgás halálos áldozatainak számát, amiben ezrek sebesültek meg és váltak hontalanná. MTI/AP/Ibrahim Noruzi
Vágólapra másolva!
Újabb földrengés rázta meg Afganisztán nyugati részét néhány nappal azután, hogy a térségben két nagy rengés is volt, amelyek több mint 1000 ember halálát okozták.
Vágólapra másolva!

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a 6,3-as erősségű rengés Herat város közelében történt. A rengés 6 kilométer mélységben gyökerezett.

A helyi egészségügyi hatóságok szerint legalább egy ember meghalt. További 100 embert sérülésekkel kezelnek a regionális kórházban

- közölte az Egészségügyi Világszervezet.

Újabb földrengés sújtotta Afganisztánt Forrás: MTI/AP/Ibrahim Noruzi

Yahya Kalilah, a Medicines Sans Frontiers afganisztáni programjának vezetője az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy az áldozatok száma valószínűleg alacsony lesz, mivel az emberek már nem a házaikban, hanem odakint, sátrakban alszanak - írja a BBC News.

Az országot gyakran sújtják földrengések. Ahogy arról az Origo korábban beszámolt,október elején óriási földrengés sújtotta a Herát városától északnyugatra lévő területeket.

A rengésben több mint 2400 ember meghalt és több mint kétezren megsérültek.

Egy héttel ezelőtt egy újabb 6,3-as erősségű földrengés volt, 28 kilométerre Herát tartomány azonos nevű székhelyétől, és 10 kilométer mélyen gyökerezett. Majd egy még újabb 6,3-as erősségű rengést is regisztráltak Herát városától 33 kilométerre.