Fenyegető terroristákat vettek őrizetbe Milánóban

terrorista Milánó
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek kedden Milánóban két, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó egyiptomi férfit, akik az interneten támadással fenyegették meg az olasz államot és Giorgia Meloni miniszterelnököt.
Vágólapra másolva!

A terrorizmusellenes milánói ügyészség által eddig közölt információk szerint az egyik férfi 50, a másik 40 éves. Egyikük egyiptomi állampolgár, a másik egyiptomi származású olasz, mindketten takarítóvállalatok dolgozói.

Milánóhoz közeli otthonukban vették őrizetbe őket.

A rendőrség 2021 óta megfigyelés alatt tartotta aktív internetes tevékenységüket - többek között videofelvételen örökítették meg, amint hűséget fogadtak az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

Pénzt gyűjtöttek és utaltak át az Iszlám Állam tagjainak özvegyei számára Palesztinába, Jemenbe és Szíriába.

Pénzt küldtek a terrorszervezet egyik feltételezett tagjának is, emellett örömmel kommentálták a terrorszervezet által elkövetett öldökléseket és merényleteket.

Súlyos fenyegetéseket osztottak meg egymás között, ezekben a Nyugat, az olasz állam és a kormányfő elleni támadásokról írtak.

Őrizetbe vételüket a milánói hatóságok azután rendelték el, hogy a Hamász terrorszervezet október 7-i izraeli támadása nyomán Olaszországban is szigorították a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket.

Az ügyészség szerint a két egyiptomi nem állt kapcsolatban a Brüsszelben hétfő este merényletet elkövető tunéziai férfival.