Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiderült: ezért indított véres terrortámadást a Hamász

Hán-Júnisz, 2023. október 8.
Izraeli légicsapásokban megrongálódott épületet néznek emberek a Gázai övezetben lévő Hán-Júniszban 2023. október 8-án. Előző nap a Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a
A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből.
Vágólapra másolva!
Vezető amerikai tisztviselők nyilatkoztak az izraeli terrortámadások ügyében, többen úgy gondolják, hogy a Hamász terrorszervezet célja az Izrael és Szaúd-Arábia közötti kapcsolatok normalizálásának megzavarása lehetett.
Vágólapra másolva!

Még túl korai lenne meghatározni, miért indította el a Hamász az Izrael elleni támadást, milyen szerepet játszhatott Irán, vagy hogy a támadás célja a szaúdi-izraeli normalizációs tárgyalások kisiklatása volt-e - mondta Jon Finer, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese a Fox Newsnak.

- mondta Finer.

A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből. Forrás: MTI/AP/Fatima Shbair

Blinken szerint a szaúdi-izraeli kapcsolatok megzavarása motiválhatta a Hamász támadását.

Az amerikai külügyminiszter úgy gondolja, hogy

az Izrael és Szaúd-Arábia közötti kapcsolatok esetleges normalizálásának megzavarása lehetett a Hamász támadásának fő indítéka.

Az USA tudomást szerzett több, Izraelben megölt amerikairól is - mondta Blinken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről