Kiemelték a Titan tengeralattjáró utolsó törmelékét is

Titan tengeralattjáró, a Titanic roncsait felfedező merülőhajó
Vágólapra másolva!
A Titan öt milliárdossal a fedélzetén június 18-án kezdte meg a merülését a 3800 méter mélyen lévő Titanic roncsához. Merülés közben azonban probléma lépett fel, és a hatalmas nyomás miatt felrobbant a tengeralattjáró, mind az 5 ember meghalt. Most tengeralattjáró utolsó maradványait is megtalálták az óceán fenekén, valamint találtak emberi maradványokat is.
Vágólapra másolva!

A baleset után nagy erőkkel kezdték el keresni a Titánt, majd nem sokkal később megtalálták az elő maradványokat. Most a amerikai partiőrség azt közölte, hogy a múlt héten megtalálták a tengeralattjáró több részét is az óceán mélyén, majd elvitték azokat egy kikötőbe.

Ezen felül, valószínűleg emberi maradványokat is találtak, amiket egészségügyi szakemberek vizsgálnak.

Titan tengeralattjáró, a Titanic roncsait felfedező merülőhajó Forrás: Oceangate

Bár a Titánt az OcenGate, az építő cég kísérletinek minősítette, mégis többször is merült már a Titanichoz a baleset előtt. A cég vezérigazgatója, Stockton Rush vezette a tengeralattjárót, ő is meghalt a robbanásban. Rajta kívül négy utas volt a fedélzeten, ők sem életék túl a balesetet.

A bírósági iratok szerint Stockton Rush nem vette figyelembe a biztonsági figyelmeztetéseket.

Az OceanGate az eset után minden tevékenységét felfüggesztette. A nemzetközi vizsgálat jelenleg is tart az ügyben – írja a BBC.