Drámai bejelentést tett az izraeli hadsereg, nagy a baj

gázai-övezet
A gázai-övezet látképe
Vágólapra másolva!
Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) bejelentették, hogy készen állnak a háborúra, miután ma reggel a Gázai övezet palesztin radikálisai rakétákat lőttek Izraelre, ezenkívül ismeretlen számú terrorista szivárgott be a Gázai övezetből az izraeli határövezetbe - írta a Lenta.ru.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint az izraeli állampolgároknak a déli és középső területeken menedékhelyek közelében, a Gázai övezet környékén pedig menedékhelyeken kell tartózkodniuk. Jelenleg a vezérkar főnöke „felméri a helyzetet, és jóváhagyja a hadműveletek folytatására vonatkozó terveket".

Október 7-én, szombaton reggel az izraeli hadsereg arról számolt be , hogy a Gázai övezet palesztin radikálisai rakétákat lőttek Izraelre. Ezenkívül ismeretlen számú terrorista szivárgott be a Gázai övezetből az izraeli határövezetbe .

Július elején Palesztina úgy döntött , hogy megszüntet minden kapcsolatot Izraellel. Ennek oka az izraeli hadsereg „Otthon és kert" különleges hadművelete volt a Jordán folyó ciszparti Jenin városában - Jeruzsálem szerint ott támadásokat hajtanak végre a helyi terroristasejtek ellen.