Itt van Putyin bejelentése az atomfegyverekről

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Az Átfogó Atomcsend-szerződés (CTBT) ratifikációjának esetleges visszavonásáról beszélt Dmitrij Peszkov, Putyin elnök szóvivője.
Vágólapra másolva!

- mondta, kommentálva Vjacseszlav Volodin az Állami Duma elnöke azon kijelentését, hogy a parlament alsóháza a ratifikáció visszavonását a következő ülésén kívánja megvitatni - írja a TASZSZ.

Peszkov kifejtette, hogy Putyin elsősorban a de facto helyzet közös nevezőre hozásának szükségességére utalt.

- magyarázta Peszkov.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

Az Átfogó Atomcsend-szerződést (CTBT) 1996. szeptember 24-én hagyta jóvá az ENSZ Közgyűlése. Ez tiltja a nukleáris töltetek kísérleti robbantását, valamint a békés célú nukleáris robbantásokat. A tilalom minden közegben (légkörben, világűrben, víz alatt és a föld alatt) végrehajtott kísérletekre vonatkozik, és abszolút és átfogó. A szerződés nem lépett hatályba, mert az Egyesült Államok, Egyiptom, Izrael, Irán és Kína nem ratifikálta. India, a KNDK és Pakisztán sem írta alá.