Újabb kegyetlen támadás, ezúttal Berlinben: Molotov-koktélt dobtak egy zsinagógára

Police officers  in Freiburg AntiKonfliktTeam Deeskaltion Deeskaltionsteam Gewaltmonopol des Staates Gewaltvermeidung Polizei Polizeibamter Polizeieinsatz Polizeipraesenz Polizist Polizisten Polizisten mit Helm Rechtsstaat Schriftzug Polizei Sicherheit UN
Vágólapra másolva!
Két csuklyás férfi dobott Molotov-koktélt egy Berlin központjában lévő zsinagógára szerda kora reggel - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a nyomozás során letartóztattak egy férfit, aki antiszemita jelszavakat kiabált – tájékoztat minderről a Reuters.
Vágólapra másolva!

A németországi zsidó intézmények körül megerősítették a biztonsági intézkedéseket azóta, hogy a Hamász Izrael elleni halálos támadása és az azt követő izraeli megtorlás felgyújtotta az ország arab nyelvű és zsidó közösségeinek véleményét.

A féktelen bevándorlás miatt egyre növekszik az antiszemitizmus Németországban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Winfried Rothermel

A két, gyúlékony folyadékkal töltött palack a járdán felrobbant és kiégett, a rendőrség szerint nem okozott kárt. A biztonsági szolgálatok vizsgálják a támadást. A feszültségek legutóbbi eszkalálódása óta a zsidó csoportok egyre növekvő bizonytalanságérzetre panaszkodnak.

A támadásra reagálva a Német Központi Zsidó Tanács közleményében azt írta:

Olaf Scholz német kancellár szerdán felháborodásának adott hangot támadás miatt. A közösségi médiában közzétett bejegyzésében hozzátette: "A zsidó intézmények elleni támadások és az utcáinkon elkövetett erőszakos cselekmények megvetendők és nem tolerálhatók. Az antiszemitizmusnak nincs helye Németországban."

A rendőrség a Hamász támadása óta elutasította a legtöbb palesztinbarát tüntetés megtartására vonatkozó kérést, és számos rögtönzött gyűlést feloszlatott.