Migránsterror Európában: az iszlámmal összefonódott baloldal jelenti az új fasizmust

brüsszel, belgium, lövöldözés, terrortámadás, két áldozat, fegyver, tettes szabadlábon, 2023. 10. 16.
Illustration picture shows the police perimeter at the site of a shooting incident in the Ieperlaan - Boulevard d'Ypres, Brussels, Monday 16 October 2023. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT (Photo by HATIM KAGHAT / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Grégoire apáttól Jean-Luc Mélenchon-ig a baloldal egy része hosszú ideje önelégülten ragaszkodik az antiszemitizmushoz és a terrorista erőszakhoz - hívja fel a figyelmet az egyik legolvasottabb és legtöbbet idézett francia filozófus, Michel Onfray a Le Figaróban megjelent kendőzetlenül őszinte, döbbenetes erejű írásában. Grégoire apát a XVIII-XIX. századi befolyásos francia katolikus személyiség, úgynevezett „vörös pap", aki azon szűk egyházi kör képviselője volt, amely az 1788-89-es francia forradalom mellé áll, és azt még erőszakos cselekményeiben is támogatta. Ezenkívül, bár a kérdés ennél jóval komplexebb, antiszemita nézeteket is vallott. Michel Onfray a nagy filozófus gondolatmenetének a lényege, hogy miután a palesztinok lefejeztek, lemészároltak - többek között - 40 izraeli csecsemőt, az európai baloldal sokáig lapított, hallgatott erről, ahogy a palesztin terrorfelhívás miatt Európában gyilkoló migránsok terrortámadásait is elhallgatni, relativizálni próbálják. Onfray szerint ráadásul ez a baloldalnak igen könnyen megy: hiszen évszázados antiszemita gyökerei vannak.
Vágólapra másolva!

- írja Onfray, majd olyan holokauszttagadókat sorol fel, akik mind a baloldalról jönnek, ahogy Onfray fogalmaz: „ők találták fel a tagadást".

Ide sorolja például a szocialistából kommunistává lett Paul Rassinier-t a Munkásinternacionálé francia ágának képviselőjét, vagy Robert Faurisson-t, közismert holokauszttagadót, Maurice Audin-t, aki többek között az Algériai Felszabadítási Front tagjaként küzdött Algéria függetlenségéért. Ők mind a „baloldalról jöttek" - mondja Onfray, majd további példákat hoz fel.

- emeli ki Onfray a Le Monde gyalázatos cikkét, majd jön a folytatás. „Sok holokauszttagadó ma az igazi baloldalnak tekinthető szélsőbaloldalon található. Pierre Guillaume, a „La Vieille Taupe" szélsőbalos könyvesbolt alapítója holokauszttagadó és revizionista szövegeket terjesztett. Ezek után nem nehéz belátni, hogy a baloldal miért követeli magának a történelemírás monopóliumát a médiában, az egyetemeken, a könyvkiadásban és a kutatásban: sok a rejtegetnivalója.

Michel Onfray négy, beszédes példát hoz ennek alátámasztására.

Michel Onfray Forrás: JOEL SAGET / AFP

Az első példa

A 19. századi szocialisták, köztük Marx (vegyük csak alapul „A zsidókérdéshez" című írását), de Proudhon, Fourier, Leroux és Blanqui is mind antiszemiták voltak, és egyenlőségjelet tettek a tőke, a kapitalizmus, a pénz, a proletariátus kizsákmányolása és a zsidók közé. Ők adják a mai baloldali antiszemitizmus nyelvezetét, mégpedig az anticionizmus tollába öltöztetve.

1895-ös áprilisi algériai útja során (a francia baloldal által körülrajongott) Jean Jaurès a következőket írta a zsidó emberekről - így gyalázkodott:

Három évvel később, hírhedté vált, visszataszító tivoli beszédében Jaurès megismételte:

A cikk folytatódik, lapozzon!