74-re emelkedett az indiai árvizek halálos áldozatainak száma

árvíz india
Vágólapra másolva!
Az Origo korábbi cikkben már beszámolt róla, hogy rengetegen haltak meg a pusztító villámárvíz miatt Indiában. Az indiai Himalájában a partjait átszakító gleccsertó által előidézett áradások halálos áldozatainak száma hétfőn 74-re emelkedett, és 101 embert még mindig keresnek, napokkal a katasztrófa után.
Vágólapra másolva!

Az északkeleti Szikkim államban napok óta tartó özönvízszerű esőzéseket követően a Lohnak-tóból szűk folyóvölgyekbe zúduló áradat megrongált egy gátat, és pusztítást végzett a falvakban és Rangpo városban.

Vijay Bhushan Pathak, Sikkim főtitkára elmondta, hogy a mentők 25 holttestet találtak.

Nyolc másik katona holttestét a szomszédos Nyugat-Bengál állam területén találták meg.

101 embert még mindig keresnek. A védelmi minisztérium közleménye szerint az eltűntek között tizennégy katona is van.

A túlélők felkutatását a sérült utak, a rossz kommunikáció és a rossz időjárás nehezítette, a lakosok pedig az iszap és a törmelék eltakarításával küszködtek.

A nyugat-bengáli Jalpaiguri kerületi vezető tisztviselője elmondta, hogy 41 holttestet találtak a körzetben.

Sikkimben - a 650 000 fős buddhista tartományban - október első öt napja alatt 101 milliméter eső esett, ami több mint kétszerese a szokásosnak.

A lakosok elmondták, hogy sokan, akiknek a lakása a földszinten volt, nem élhették túl.

Kormányzati tisztviselők szerint az észak-szikkimi elzárt területeken rekedt mintegy 2000 turista biztonságban van, és az állami hatóságok és a hadsereg élelemmel látta el őket - írta a Reuters.