Kerekesszékbe rejtett drogot találtak a hongkongi repülőtéren

kokain kerekesszék
Vágólapra másolva!
A hongkongi nemzetközi repülőtér tisztviselői 11 kiló kokaint találtak egy kerekesszék párnáiba rejtve. Az 1,5 millió dollár (551 millió forint) értékű szállítmányt akkor találták meg, amikor az 51 éves férfi szombaton átesett a vámvizsgálaton.
Vágólapra másolva!

A gyanúsított a kerekesszéket a két feladott poggyász egyikeként vitte fel a repülőgépre. A személyzet gyanút fogott, hogy az üléspárnát és a háttámlát átvarrták.

A férfi nem hongkongi és nem is mozgáskorlátozott. A jelentések szerint azt mondta a vámosoknak, hogy egy autókölcsönző cég igazgatója, és hogy a kerekesszéket egy barátja adta kölcsön neki.

A férfit azonnal letartóztatták. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják kábítószerrel való visszaélés vádjában.

A tisztviselők közölték, hogy fokozzák a magas kockázatú régiókból érkező látogatók ellenőrzését a nemzetközi repülőtéren - írta a BBC.

Legfrissebb statisztikáik szerint a vámellenőrzések során 2022-ben a kábítószerekkel kapcsolatban feltárt esetek száma 931 volt, szemben az előző évi 906-tal. Tavaly mintegy 178 embert tartóztattak le hasonló bűncselekmények miatt.