Drogfüggő fia házában rejtegette titkos dokumentumait Joe Biden

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb bizalmas iratok kerültek elő Joe Biden amerikai elnök delaware-i magánrezidenciáján. Nem ez az első adag minősített jelzéssel ellátott titkos dokumentum, ami előkerült már - írja a Ripost. 
Vágólapra másolva!

A most talált titkosított iratok még az Obama-adminisztráció idejéből származnak. Ezt megelőzően

a Pennsylvaniai Egyetem kutatóintézetének egyik irodájából kerültek elő kínos dokumentumok, melyek még Joe Biden kormányzati tisztségének előtti idejéhez köthetőek.

A Joe Biden amerikai elnök korábbi intézetének, a Penn Biden Centernek otthont adó épület Washingtonban Forrás: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Biden egy sajtótájékoztatón elismerte, hogy most egy bizalmas jelzésű iratot találtak wilmingtoni otthona "magánkönyvtárában", több másik dokumentumot pedig a garázsában.

- próbálta elbagatellizálni az ügy jelentőségét.

A 2017 és 2021 közötti iratok illegálisan voltak Joe Biden birtokában, hisz ebben az időben nem töltött be kormányzati pozíciót.

A ház, ahol az iratokat megtalálták, Joe Biden kokainfüggő fiának, Hunternek a tulajdonában van,

erre egy oknyomozó újságíró hívta fel a figyelmet. Többek közt bizonyítékként mutatta be Hunter jogosítványának fotóját, valamint egy átvilágítási háttérdokumentumot, melyeken a ház tulajdonosaként az elnök fia van feltüntetve.

Ebből viszont egyenesen következik, hogy a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter minden további nélkül hozzáférhetett az államtitkokat rejtő dossziékhoz.

Joe Biden és fia, Hunter Biden Forrás: Origo

Azt nem tudni egyelőre, hogy az ingatlanban milyen iratokat tárolt Biden. A korábbi irodájában talált dokumentumok viszont Ukrajnáról, Iránról és Nagy-Britanniáról szóltak az első hírek szerint. Az Ukrajnával kapcsolatos iratok ráadásul 2014 és 2016 közötti keletkezésűek voltak, tehát éppen abból az időből származnak, amikor Hunter kétes, korrupciós ügyleteket folytatott a kelet-európai országban.

Merrick Garland amerikai igazságügy-miniszter sajtóértekezlete washingtoni minisztériumában 2023. január 12-én. Garland független különleges ügyészt nevezett ki a Joe Biden amerikai elnök wilmingtoni magánrezidenciájának garázsából, valamint a Biden által elnöksége előtt használt washingtoni irodából előkerült titkos iratok ügyének kivizsgálására Forrás: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Külön érdekesség, hogy a „Jay Leno's Garage" című televíziós műsor egyik korábbi adásában Joe Biden megmutatta azt a „zárt garázst", ahol a titkosított dokumentumokat, valamint a Corvettjét tárolta - valamint, ahogy kiderült, államtitkokat.