Itt van Zelenszkij legújabb őrült ötlete

Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén azt mondta, meg kell szüntetni a vétójogot, azért, hogy Oroszország ne blokkolhassa a döntéseket. 
Vágólapra másolva!

Oroszország több tízezer embert ölt meg, és milliókat kényszerített elmenekülni otthonuk lerombolásával. Ez egy bűnös és provokálatlan agresszió Oroszország részéről a nemzetünk ellen, amelynek célja Ukrajna területének és erőforrásainak elfoglalása – idézte az UNIAN hírügynökség az elnököt.

Zelenszkij javaslata szerint az ENSZ Közgyűlésének valódi lehetőséget kell adni egy BT-tag vétójának felülbírálására.

A szervezet reformja felé vezető első lépésként Zelenszkij azt javasolta, hogy az

ENSZ közel 200 tagú közgyűlése felülbírálhassa a vétót a szavazatok kétharmadának megszerzése esetén. Arról persze Zelenszkij elfeledkezett, hogy az Oroszország elleni szankciókat kétharmadnál kevesebben támogatják. Valamint arról is, hogy az Egyesült Államok aligha mondana le a saját vétójogáról.

Az ENSZ reformja felé vezető második lépésnek a Biztonsági Tanácsban állandó tagsággal rendelkezők körének kibővítését nevezte, harmadik lépésnek pedig egy bármilyen agresszió megelőzésére szolgáló rendszer létrehozását, amelynek alapján automatikusan büntetőintézkedések bevezetését kellene az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell terjeszteni, ha "a közgyűlés bármely tagja agresszióval fenyegetőzik". Itt is kérdés: mit szólna ehhez a háborúk sorát indító Egyesült Államok...