Vérfagyasztó hír érkezett: erre készülnek az oroszok

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, rakéta, cirkálórakéta, csatahajó, illusztráció
This grab taken from a footage released by the Russian Defence Ministry on March 28, 2023 shows a missile boat of the Pacific Fleet firing a Moskit cruise missile at a mock enemy sea target in the Sea of Japan during military exercises. (Photo by Handout / Russian Defence Ministry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Russian Defence Ministry / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Valószínűleg arra készül Oroszország, hogy megnöveli az ukrán energetikai létesítmények elleni támadásra alkalmas kapacitását – közölte értesülését a brit védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Oroszország valószínűleg képes lesz jelentős készletet építeni a levegőből indítható cirkálórakétákból, és a tél folyamán az ukrán energetikai infrastruktúrát fogja célba venni velük – állítja a The Guardian. A Portfolio szemléje szerint a legutóbbi hírszerzési posztjában a minisztérium arra emlékeztetett:

a levegőből indítható cirkálórakéták (ALCM) - különösen a modern AS-23a Kodiak - álltak a középpontjában a legtöbb olyan nagy hatótávolságú orosz csapásnak, amelyet 2022 októbere és 2023 márciusa között Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen mértek.

Stratégiai bombázó repülőgépeket használtak arra, hogy a lőszereket mélyen orosz területről lőjék ki. Hozzáteszik: 2023 áprilisa óta csökkent az ALCM-kiadások aránya, az orosz vezetők ugyanakkor hangsúlyozzák a cirkálórakéta-gyártás ütemének növelésére irányuló erőfeszítéseiket.

Reális esély van arra, hogy Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja ezeket a fegyvereket.