Levizelt rendőrautó miatt magyarázkodik a belga igazságügyi miniszter

VANQUICKENBORNE, HAND OUT, Vertical
ATTENTION EDITORS: NO SALES This undated handout picture shows a self portrait Justice Minister Vincent Van Quickenborne released on his social media accounts on Saturday 24 September 2022, reacting to the news his family and himself are put under extra protection due to threads. BELGA PHOTO HANDOUT CABINET OF THE JUSTICE MINISTER (Photo by HANDOUT CABINET OF THE JUSTICE M / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Belpolitikai botrányt okozott Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter, miután múlt hónap közepén a születésnapi partija után a vendégei - és a vádak szerint ő is - levizelte a háza mellett álló rendőrfurgont. Mostanra a miniszter bocsánatot kért az eset miatt, bár a vizelést magát továbbra is tagadja - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

A levizelt rendőrfurgon ráadásul pont azért volt ott, hogy a minisztert és a családját védje, tavaly ugyanis megpróbálták őket elrabolni - írta a portál.

Van Quickenborne pechére a környékbeli térfigyelő kamerák rögzítették az esetet, ezek nyilvánosságra kerültek.

A miniszter azzal védekezett, hogy ő csak kikísérte a barátját, nem vizelt, "léggitározott" és csak készített néhány fotót a mobiljával.

Erről bizonyítékképpen egy videófelvételt is bemutatott.

A botrány, amit a sajtó Pipigate-nek nevezett el, nem csitult, az ellenzéki képviselők és a rendőr szakszervezetek felháborodása nyomán Van Quickenborne kénytelen volt a parlament előtt bocsánatot kérni.