Drámai bejelentést tett Oroszország a háborúról

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, Ukrajna, Kijev, orosz katona
8127258 26.02.2022 Russian servicemen are seen in Armyansk, in the northern part of Crimea, Russia. On February 24 Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine following recognition of independence of breakaway Donbas republics. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik (Photo by Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz média arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadás teljes kudarcot vallott, és nem valószínű, hogy az ukrán csapatok elfoglalják a Krímet.
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők ellentámadásának sorozatos kudarca miatt az ukránok nem lesznek képesek elfoglalni a Krímet - írja Lucas Leiros újságíró.

- olvasható a cikkben.

Orosz katonák (februárban) a Krím-félszigeten Forrás: Sputnik via AFP/Konstantin Mihalchevskiy

Az orosz hadsereg súlyos csapást mért az Ukrán Fegyveres Erőkre, aminek következtében rengeteg ukrán katona meghalt és NATO-fegyver megsemmisült

- hangsúlyozta Leiros.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször kijelentette, hogy el akarja foglalni a Krímet és átfogó tervet készítettek elő a félsziget "leigázására", de a hadművelet eddig folyamatosan kudarcba fulladt - írta a ria.ru.