Itt van Putyin drámai bejelentése a világnak

ballisztikus rakéta, orosz ukrán háború, fegyverszállítás
Egyre kevésbé hisznek az amerikaiak a hasonló fegyverek hatékonyságában.
Vágólapra másolva!
A Nyugat tönkreteszi a globális gazdasági rendszert – erről beszélt többek között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Vlagyivosztokban tartott Keleti Gazdasági Fórumon.
Vágólapra másolva!

Putyin szerint nemcsak megtartani kell ezt a régiót, hanem fejleszteni is, és erőforrásait az állam javára fordítani. Az elnök a pénzügyi kapcsolatok rendszerének tönkretételével vádolta meg a Nyugatot, és azt mondta, hogy az orosz hatóságok a megváltozott világgazdasági feltételek miatt fokozták tevékenységüket a Távol-Keleten. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzetközi gazdaság helyzet negatív alakulásáról beszélt, mivel szerinte

Ezzel szemben az orosz politika lényegét az elnök a következőképpen foglalta össze:

- tette hozzá Putyin.

Az orosz gazdaság egészéről szólva azt mondta, hogy nem lesz újraállamosítás, amitől a vállalkozások tartanak. Kifejtette, hogy a rubel árfolyamát kezelhető tényezők befolyásolják, hozzátéve, hogy nem lesznek "hirtelen mozdulatok" az ezzel kapcsolatos kérdések megoldásában. Putyin szerint az irányadó árfolyam növelése csökkenti az inflációt, bár visszafogja a gazdaságot.

Elmondta, hogy Oroszország bevételei már a külföldön befagyasztott devizatartalékainak kétszeresét is meghaladták. Az elnök szerint a kormány egyelőre nem látja szükségét az adóemelésnek.
Hangsúlyozta a megállapodás szükségességét az üzleti szférával, hogy a vállalkozók rájöjjenek:

Putyin megállapításai azután hangzottak el, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a hónap elején azt mondta, hogy a BRICS gazdasági csoport – amely nemrég példátlan bővítést jelentett be – és a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) egyre nagyobb nemzetközi befolyásra tesz szert, mivel számos nemzet igyekszik megkerülni a nyugati szankciókat.