New Yorkban a demokraták eltávolítanák George Washington és Kolumbusz Kristóf szobrait

washingtoni történelmi emlékművek
The equestrian sculpture of George Washington at the center of Washington Circle, a traffic circle and public park, located on the boundary of the Foggy Bottom and West End neighborhoods in Washington, D.C.
Vágólapra másolva!
A demokrata vezetésű amerikai államokban és városokban tovább folytatódik a múlt eltörlése. A Black Lives Matter zavargások után Amerika-szerte sorra eltávolították az amerikai történelem meghatározó személyiségeinek emelt szobrokat. Most a New York-i városi tanács egyik bizottsága arról fog szavazni, hogy egy újabb körben eltávolítsák George Washington és Kolumbusz Kristóf és más neves amerikai történelmi alakok műemlékeit.
Vágólapra másolva!

Miközben New York városa soha nem látott méretű migrációs válsággal küzd Biden elhibázott politikája miatt, aközben a városi tanács egy olyan javaslatról szavaz, amely olyan személyiségek emlékműveit távolítanának el mint George Washington, Kolumbusz Kristóf.

Az Egyesült Államok első elnöke hatalmas szálka az eltörlést hirdetők szemében Forrás: AgnosticPreachersKid

A javaslat előírja, hogy a rabszolgasághoz vagy "emberiség elleni bűncselekményekhez" köthető személyeket ábrázoló köztéri műalkotásokat le kell bontani, vagy "magyarázó táblát" kell elhelyezni - számol be az esetről a Daily Wire. Hozzá kell tenni, hogy a woke baloldal erre hivatkozva akarja eltörölni a múltat, úgy, hogy a történelem egy darabját kiragadva mai kontextusban próbálják értelmezni a múltat.

A republikánus tisztségviselők szerint a javaslat kísérlet a történelem eltörlésére és az Amerikát létrehozó személyek meggyalázására.

- mondta Joann Ariola queensi republikánus tanácsosnő a New York Post szerint. "Ezek az emberek mind óriási hatással voltak erre az országra, és az eredményeiknek emléket állító szobrok már évtizedek óta a helyükön vannak".

Washingtonnak, a nemzet első elnökének és a függetlenségi háború katonai parancsnokának több szobra is áll a városban, köztük egy a Federal Hall előtt, amely a nemzet első kongresszusának, a végrehajtó hatalom hivatalainak és a Legfelsőbb Bíróságnak adott otthont. A Union Square Parkban is vannak Washington-emlékművek, valamint Washington és a francia Lafayette márki szobra, aki az amerikaiakkal harcolt az amerikai forradalom idején.

Kolumbusznak, is számos emlékműve is van a városban, amit el szeretnének távolítani. Mindezek mellett még számos más személy műemléke vár eltávolításra a baloldal ámokfutása miatt.

New York város tisztviselői már eltávolították a Függetlenségi Nyilatkozatot író Thomas Jefferson szobrát a városi tanács épületéből és Teddy Roosevelt elnök szobrát a városi Természettudományi Múzeum elől.