Német-lengyel és német-cseh határigazgatási együttműködés indul az embercsempészet visszaszorítására

migráns, migráció, embercsempészet, M0-s
Vágólapra másolva!
Német-lengyel és német-cseh határigazgatási együttműködés indul az embercsempészet visszaszorítására - közölte pénteken a német szövetségi belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

Nancy Faeser, a tárca vezetője megállapodott Vít Rakusan cseh és Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszterrel egy munkacsoport felállításáról, amelynek feladata a szervezett embercsempészet elleni közös fellépés. A német, a cseh és a lengyel hatóságok az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) nevű programjának keretében dolgoznak együtt.

Forrás: AFP/Alessandro Serrano

Megállapodtak arról is, hogy a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség (Bundespolizei) egységei a lengyel és a cseh partnerekkel együtt járőröznek. Ez a tevékenység Lengyelország és Csehország területére is kiterjed, célja az illegális határátlépési kísérletek azonosítása és megakadályozása - áll a közleményben. Rámutattak, hogy

Lengyelország területén már folytatnak közös járőrözést a két ország hatóságai, ezt a munkát ezentúl nagyobb erővel folytatják.

Hozzátették, hogy a cseh partnerekkel tervezett munkához az előző hét végén adott hozzájárulást a cseh belügyminiszter.