Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Most dől el a háború, mindent bevetve támadnak az ukránok

Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők áttörték az orosz csapatok három legjobban megerősített védelmi vonala közül az elsőt a déli fronton - jelentette be a The Observer című brit lapnak adott interjúban a Tavria csoport parancsnoka, a déli ellentámadást vezető Olekszandr Tarnavszkij tábornok.
Vágólapra másolva!

"Most az első és a második védelmi vonal között vagyunk" - mondta a tábornok, utalva a zaporizzsjai területen lévő Rabotino-Verbovoje területére.

A tábornok értékelése szerint a déli fronton a három védelmi vonal kiépítésekor Oroszország erőinek és pénzeszközeinek 60%-át az első védelmi vonal felszerelésére fordította, és csak egyenként 20%-át a másik kettőre, mivel nem számított arra, hogy az ukrán csapatok áttörik az elsőt - írja a Medúza.

"Az oroszok úgy vélték, hogy az ukránok nem fogják ezt a védelmi vonalat átlépni. Már több mint egy éve készültek rá. Mindent megtettek azért, hogy ez a terület jól felkészült legyen" - jegyezte meg Tarnavszkij.

Ukrajna lassan közelítette meg az első védelmi vonalat, mert a folyamatos aknamezőket az orosz csapatok folyamatosan lőtték, az aknamentesítést pedig csak gyalogsággal és csak éjszaka lehetett elvégezni. Tarnavszkij szerint a továbbiakban

az előrenyomulás gyorsabban fog haladni, mert az aknamezők már nem jelentenek összefüggő sávot, és az orosz hadsereg gyorsan elhasználja a tartalékokat.

"Az ellenség nemcsak Ukrajnából, hanem Oroszországból is tartalékokat von fel. De előbb-utóbb az oroszok kifogynak a legjobb katonáikból. Ez lendületet ad majd nekünk, hogy többet és gyorsabban támadjunk. Minden előttünk áll" - mondta Tarnavszkij.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről