Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ellepték a migránsok a déli határt

Mexikó, USA, Amerika, határ, bevándorló, migráns
LA JOYA, TEXAS - APRIL 11: Central American immigrants wait to be transported to a processing center by U.S. Border Patrol agents near the border with Mexico on April 11, 2021 in La Joya, Texas. A surge of immigrants crossing the southern border, including record numbers of children, continues. John Moore/Getty Images/AFP (Photo by JOHN MOORE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A súlyosbodó határválság miatt a Biden adminisztráció megkezdte a migránsok beengedését az Egyesült Államok belsejébe az arizonai Tucson szektorban. Ezen a héten egyetlen 24 órás időszak alatt több mint kétezer illegális határátlépést regisztráltak ezen a területen. A Magyar Nemzet a Fox Newsnak nyilatkozó forrásokat idézve azt írja: a migránsokat az utcára engedik, jellemzően a bíróságon való megjelenésre vonatkozó értesítéssel.
Vágólapra másolva!

Tucson a migráció által egyik leginkább leterhelt szektorrá vált, a Foxnak nyilatkozó források szerint az ügynökök kedden több mint 7400 illegális bevándorlót fogtak el a határon. A beléptetőkapuknál történt találkozásokkal együtt ez a szám elérte a 9100-at.

A határőrség kedden 5 000 migránst engedett szabadon felszólítással, és mintegy 21 000 embert tart őrizetben.

A számok néhány hónapig alacsonyabbak maradtak, júliusban azonban meredeken emelkedni kezdtek,

augusztusban pedig a jelentések szerint ismét 200.000 fölött volt az Egyesült Államokba érkezők száma.

A Nemzetbiztonság jelentése szerint 2021 márciusától 2022 augusztusáig Biden hivatala több mint 177.000 határátlépőt veszített szem elől, ennek egyik oka, hogy az amerikai határőrség (USBP) nem mindig tudja beszerezni és nem mindig rögzíti a migránsok amerikai címét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről