Medve rémített halálra egy piknikező családot Mexikóban - videó

Vágólapra másolva!
Egy éhes fekete medve okozott kellemetlen perceket egy családnak, amikor felmászott az asztalukra és megette az ételüket. Mindez a mexikói Chipinque ökológiai parkban, Nuevo León államban történt.
Vágólapra másolva!

Az esetről videó is készült, amely pillanatok alatt elterjedt a közösségi médiafelületeken. A felvételeken látszik, ahogy az állat tortilla tekercseket és tacókat falt fel, néhány centire a padon ülő, a helyzettől meglehetősen megrémült családtól, majd miután evett, végigsétál a piknikasztalon, majd leugrik.

A mexikói ökopark honlapján egyébként figyelmeztetik a látogatókat, hogy Monterrey metropolisz környékén megszaporodtak a fekete medvék, és számítani lehet a felbukkanásukra - emlékeztet a BBC.

Az elmúlt időszakban látták őket a hegyek közelében lévő parkokban, városrészekben és utcákon ólálkodni, ami fokozottan veszélyes az emberekre és a medvékre nézve is.

A park egy listát is közzétett az interneten arról, hogy mit kell tenni, ha valaki találkozik az állatokkal.

Ezek egyike, hogy a látogatók soha ne próbáljanak meg medvét közelről fényképezni.

2020-ban egy másik, a parkban készült videó terjedt el, amikor egy fekete medve egy látogató haját szaglászta.

A napokban Kanadában is gondot okozott, hogy a medvék - élelmet keresve - túl közel kerültek az emberekhez. Két grizzlymedvét - anyát és bocsát - kellett elaltatni, miután többször agresszíven kutattak táplálék után lakott területeken.