Százfős rablóbanda tartja rettegésben Philadelphiát - videó

Vágólapra másolva!
Maszkos tinédzserek raboltak ki több üzletet egy philadelphiai bevásárló negyedben. A fiatalok több zsákot és szatyrot tömtek tele különböző boltok árúival. Több mint százan támadták meg egyszerre a boltokat.
Vágólapra másolva!

Egy sportruházati üzletet szinte teljesen kifosztottak és egy Apple Store-ba is betörtek. Az első betörések után azonnal riasztott rendőrség emberei üldözőbe vették a menekülő tinédzsereket, akik egy helyen iPhone-okat és több iPadet is elejtettek, amit a rendőrség lefoglalt.

A szemtanúk szerint az elkövetők feltehetően tinédzserek.

A rabló csoport tagjainak többsége elmenekült a helyszínről, de a rendőrség több embert letartóztatott a helyszínen - tájékoztatott az ABC.

A rendőrségi jelentések szerint sérültje nem volt a rablásnak, egyes információk szerint a rablók egy biztonsági őrt bántalmaztak egy boltban, de ő sem szenvedett komolyabb sérüléseket.

A fosztogatás egyesek szerint összefüggésben állhat egy korábbi békés tüntetéssel, amelyet egy bíró keddi döntése miatt tartottak.

A bíró akkor elutasította a gyilkossági és egyéb vádakat egy philadelphiai rendőr ellen, aki egy felhúzott ablakon keresztül lelőtt egy sofőrt, Eddie Irizarryt.

A rendőrök azonban azt állítják, hogy az üzlet kifosztása nem függött össze a korábbi tüntetésekkel.

Ugyanakkor a lopások ugyanazon a napon történtek, amikor egy üzletlánc bejelentette, hogy négy államban kilenc üzletet zár be - köztük egyet New York City East Harlem negyedében és hármat a San Francisco-öböl térségében - mivel a lopások és a szervezett kiskereskedelmi bűnözés veszélyezteti a dolgozók és a vásárlók biztonságát.