A kutyája mentett meg egy nőt, akit egy bérgyilkos akart megölni

Mukhtar Lailt (balra) és Trefor Jones
Mukhtar Lailt (balra) és Trefor Jones
Vágólapra másolva!
Egy brit nő élete pillanatokon múlt, amikor a párja által megbízott bérgyilkos meg akarta ölni. A nő kutyája azonban éber volt és felébresztett a gazdáját még azelőtt, hogy tragédia történt volna. A nő barátja mellett, két másik férfi is érintett volt az ügyben, akik tudtak arról, hogy mire készül a társuk – írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

Az 53 éves Mukhtar Lail tavaly januárban úgy döntött, hogy megöleti a barátnőjét. Ehhez felbérelte a 38 éves Trefor Jonest, akinek 15 ezer fontot ajánlott a gyilkosságért. A férfi semmit sem bízott a véletlenre, pontos utasításokat adott a bérgyilkosnak, hogy hogyan juthat be a nő otthonába, hogyan hajtsa végre a gyilkosságot és mit tegyen, ha valami mégsem alakul a terv szerint.

A terv az volt, hogy Jones bejut a házba egy éjszaka, ahol az alvó nőnek halálos mennyiségű heroint ad be.

Mukhtar Lail (balra) és Trefor Jones Forrás: Hertfordshire-i rendőrség

Azzal azonban nem számoltak, hogy a nő kutyája még a drog beadása előtt észreveszi a bérgyilkost és a hangos ugatásával felkelti a gazdáját, aki így megmenekül.

Az ugatásra nem csak a nő, hanem az egyik családtagja is felébredt, aki hívta a rendőréget, akik pár nappal később elkapták Lailt és Jonest is. Lailt életfogytiglani börtönbüntetésre, Jonest 8 év börtönbüntetésre, egy harmadik társukat, aki tudott a gyilkosság tervéről, pedig 2 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélték.