Teljes csődben Ukrajna, most így hisztériázik Zelenszkij

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Ukrajna 2024-ben 43 milliárd dollár költségvetési támogatásra számít a Nyugattól.
Vágólapra másolva!

A Kijevnek nyújtandó nyugati pénzügyi támogatás összegére vonatkozó ukrán várakozásokat Roksolana Pidlasa, az ukrán parlament költségvetési bizottságának elnöke osztotta meg - írja a lenta.ru.

Az ukrán politikus kifejtette, hogy valójában minden nem védelmi jellegű kiadást, beleértve a szociális, humanitárius, infrastrukturális és újjáépítési költségeket, "a nemzetközi partnerek költségén" fedeznek.

Korábban Bridget Brink kijevi amerikai nagykövet megjegyezte, hogy a Washingtonból Ukrajnának nyújtott közvetlen költségvetési támogatás teljes összege meghaladja a 20 milliárd dollárt.

Hangsúlyozta, hogy a közvetlen költségvetési támogatás "Ukrajna Oroszországgal szembeni védelmének létfontosságú része".

A címlapi kép illusztráció!