Újabb döbbenetes részletek derültek ki a halálos bölcsődei mérgezésről

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, egy egyéves gyermek feltételezett kábítószer-túladagolásban meghalt egy bölcsődében New Yorkban, három másik pedig kórházba került. A rendőrség a bölcsőde tulajdonosának férje után indított hajtóvadászatot.
Vágólapra másolva!

Nicholas Dominici azután halt meg, hogy fentanilt lélegzett be a bölcsődében, amelyet a letartóztatott Grei Mendez üzemeltetett.

A fentanilt egy szőnyeg alatt találták meg, amelyet a gyerekek alváshoz használtak

- közölte a rendőrség.

Videófelvételeken látható, hogy a férj elmenekült, mielőtt a rendőrség megérkezett. A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egyelőre próbálják megállapítani a nő házastársának személyazonosságát.

A másik három gyermeket gyógyszer segítségével élesztettek újra, miután a rendőrséget péntek este a bronxi Divino Niño óvodához hívták.

- mondta hétfőn Joseph Kenny, a New York-i rendőrség főnyomozója.

A biztonsági kamerák felvételei és a telefonhívások azt igazolják, hogy Mendez többször is felhívta a férjét, miután rájött, hogy a gyerekek nincsenek jól - még mielőtt segítséget hívott volna.

A férje miután megérkezett, több telepakolt bevásárlószatyrot vitt el a gyerekszobából

- mondták a tisztviselők.

Az ügyészek szerint Mendez állítólag mintegy 20 000 üzenetet is törölt a telefonjáról a letartóztatása előtt. A hatóságoknak később sikerült visszaszerezniük az üzeneteket.

Mendez ügyvédje elmondta, hogy ügyfele tagadja a vádakat, és nem tudott arról, hogy a gyerekszobában kábítószert tartottak volna.

Az ügyészek vádat emeltek a család ellen - írja a BBC News.