Kiderült az ukrán haditerv: véres pusztítás következik

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
LUHANSK, UKRAINE - JULY 05: A soldier demonstrates tactical movements inside a trench with the 110th Brigade, a Territorial Defense unit, in Novodarivka settlement, Luhansk Oblast, Ukraine on July 05, 2023. The Ukraine Armed Forces launched their counteroffensive in June, and has been making slow gains, often counted in meters, to liberate areas previously captured by Russian troops. Daniel Carde / Anadolu Agency (Photo by Daniel Carde / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök azt tervezi, hogy visszafoglalja a krími félszigetet, ez azonban eddig nem sikerült, és a sokszori próbálkozás Oroszországnak kedvezhet, az ukrán sereg lemorzsolódhat.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij azt akarja elérni, hogy visszafoglalják Krímet. Ez azonban a mai napig nem sikerült, és

súlyos következményei lehetnek annak, ha tovább próbálkozik, főleg a hadseregre nézve.

Képünk illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Daniel Carde

A Responsible Statecraft arról írt, hogy az ukrán sereg még mindig nagyon messze van attól, hogy a félsziget közelébe érjen, és valószínűleg soha nem is fognak elérni odáig. Az ukrán sereg kudarca beszédtéma lett a nyugati elemzőknél is.

A sokszori próbálkozás az ukrán sereg lemorzsolódását, és orosz győzelmet hozhat

– írja a Lentra.ru.

A cikk szerint az ukrán katonák az orosz ellentámadás áldozatai lesznek, Ukrajna pedig emiatt nagyobb területeket fog veszíteni. Emellett a cikk szerzője felhívja arra a figyelmet Oroszország és a NATO közötti konfliktusra, valamint felhívja Kijev szövetségeseinek a figyelmét arra, hogy az atomhatalommal vívott hosszú háborúnak milyen következményei lehetnek.