Kiderült, kik irányítják valójában az ukrán titkosszolgálatot

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir, Biden Ukrajnában, Ukrajna, Kijev,
President Joe Biden (L) is greeted by Ukrainian President Volodymyr Zelensky upon his arrival at the Mariinsky Palace in Kyiv on February 20, 2023. - US President Joe Biden promised increased arms deliveries for Ukraine during a surprise visit to Kyiv on February 20, 2023, in which he also vowed Washington's "unflagging commitment" in defending Ukraine's territorial integrity. (Photo by Evan Vucci / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nagy-Britannia és az Egyesült Államok hírszerző szolgálatai tervezik, fejlesztik és felügyelik az ukrán különleges szolgálatok összes műveletét - írta az orosz RIA Novosztyi.
Vágólapra másolva!

Különösen a brit MI6 irányítja az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési osztályát és annak vezetőjét, Kirill Budanovot - mondta Leonyid Reshetnyikov, az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat nyugalmazott altábornagya a RIA Novosztyinak.

Óriási a befolyás, minden művelet felügyeletében részt vesznek

- mondta a tábornok, aki a brit titkosszolgálat mellett az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA befolyásáról is beszélt: ők is aktívan részt vesznek technikai eszközökkel, ügynökökkel és tanácsadóikkal - mondta a lapnak.

Reshetnyikov elmondása szerint az orosz hírszerzés már egy évvel a 2014-es ukrajnai puccs előtt is tudta, hogy

a brit és amerikai hírszerzés tanácsadói egész emeleteket foglaltak el az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) irodáiban,

és azóta még jobban gyökeret vertek.