Tovább folytatódnak a véres bandaháborúk Svédországban

Vágólapra másolva!
Egyre több halálos áldozata van Svédországban a bűnbandák közötti összetűzéseknek. Korábban két lakóházban történt rejtélyes robbanás, aminek következtében három ember meghalt. A mostani viszálynak újabb három halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Szerdán későn este

agyonlőttek egy 18 éves férfit Stockholm egyik külvárosában.

Órákkal később egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben a svéd fővárostól délre fekvő Jordbróban. Ma reggel pedig egy 20 év körüli nő halt megy egy robbanást követően Uppsalában. A robbanás során öt ház rongálódott meg.

A svéd média szerint valószínűleg

nem az a nő volt a célpont, aki meghalt.

Mindezeket egybevéve szeptemberben 11-re nőtt a fegyveres erőszak áldozatainak száma.

Nem tudni, hogy a lövöldözés vagy a robbantás összefüggésben áll-e egymással, de a svéd média szerint a három esemény közül legalább kettő valamilyen módon összefügg a bűnbandák viszályával, amely Svédországban egyre nagyobb problémát jelent - írja az ABC.

A két bűnbanda közül az egyiket egy Törökországban élő svéd-török kettős állampolgár, a másikat egy egykori hadnagy vezeti – a hírek szerint

drog- és fegyverkereskedelem miatt folyik a harc köztük.

A halálos incidensek kapcsán több embert őrizetbe vettek.

A harcoló bandák példátlan erőszakhullámot hoztak az országban, ezért egyre több szigorítás és új törvény lép életbe a megfékezésük érdekében.