Súlyos áradások Kínában, tizennégy ember halt meg a hétvégén

Peking, 2023. augusztus 3. Az áradások következtében leszakadt híd maradványa a pekingi Fengtaj körzetben 2023. augusztus 3-án. A pekingi meteorológiai hivatal közlése szerint Kína fővárosában az elmúlt napokban az elmúlt 140 év leghevesebb esőzését regisztrálták. Öt nap alatt csaknem 75 centiméter eső esett. MTI/EPA/Mark R. Cristino
Vágólapra másolva!
Tizennégy ember meghalt a hétvégén a kínai Shulan városában a Doksuri tájfun okozta áradások miatt - írta a Reuters. Északkelet-Kínában, Pekingben és Hopej tartományban heves esőzések és áradások pusztítottak azóta, hogy a tájfun két héttel ezelőtt elérte a déli Fucsien tartományt.
Vágólapra másolva!

A múlt héten húsz ember halt meg Pekingben és Hopej tartományban az áradások miatt, a mostanival együtt legalább 34 halottja van a természeti katasztrófának. A hatóságok még nem közölték az ország egész területére vonatkozó halálos áldozatok számát.

A shulani halottak között három tisztviselő is van, köztük a mintegy 587 ezer lakosú város alpolgármestere

- jelentette az állami média vasárnap késő este.

A vízszint a városban biztonságos szintre csökkent, és a lakosság kitelepítésére és az infrastruktúra helyreállítására már megkezdődött a katasztrófaelhárítás. Az állami média jelentése szerint 14 305 otthonban állt helyre az áramszolgáltatás.

Az áradások következtében leszakadt híd maradványa a pekingi Fengtaj körzetben 2023. augusztus 3-án. A pekingi meteorológiai hivatal közlése szerint Kína fővárosában az elmúlt napokban az elmúlt 140 év leghevesebb esőzését regisztráltá Forrás: MTI/EPA/Mark R. Cristino

A regionális hatóságok közölték, hogy a Songhua,

Kína északkeleti részének fő folyója, a Songhua és a Nenjiang mellékfolyó szakaszai továbbra is veszélyesen magas szinten állnak.

Az elmúlt öt napban Hejlungcsiang fővárosának déli részén, Harbinban és a közeli Mudanjiangban, az északi Csilin tartományban és a keleti Yanbianban közel 100 millimétert megközelítő vagy azt meghaladó mennyiségű csapadék hullott - közölte az országos előrejelző.

Peking és Hopej tartomány számos árvíz sújtotta területén helyreállt az áramszolgáltatás. Az északkeleti Csilin, Hejlungcsiang és Liaoning tartományokban folyamatban vannak az áramellátás helyreállítására irányuló erőfeszítések - közölte a CCTV állami műsorszolgáltató.