Szentpétervárat támadták az ukránok, óriási a pusztítás - videó

Rehearsal of Victory Day military parade in Moscow Moscow,Red Square,Victory Day military Horizontal
Rusya'da Sovyetler Birligi'nin, Ikinci Dünya Savaşi'nda Nazi Almanyasi'ni maglup edişinin 77. yili kutlamalarinin hazirliklari sürüyor. Başkent Moskova’da 9 Mayis’ta yapilacak Zafer Bayrami askeri geçit töreninin genel provasi yapildi. Rus askeri araçlari, Tarihi Kizil Meydan’daki geçit törenine Tverskaya Caddesi'nden geçerek ulaşti. Tu-22M3 uçagi provaya katildi. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint az ukránok hadsereg sikeresen felrobbantott egy Tu-22-es szuperszonikus bombázót egy Szentpétervár közelében lévő támaszponton. A támadásért egy ukrán drón volt a felelős.
Vágólapra másolva!

Az ukránok egy határtól távol lévő támaszpontot támadtak meg, ami nem az első ilyen eset, de eddig az orosz légvédelem kivédte a támadásokat.

Egy videófelvétel is nyilvánosságra került, és a BBC újságírói ebből állapították meg, hogy hol történt a támadás.

Az oroszok többször is bevetettek a fronton Tu–22M3 bombázókat, de a videófelvétel szerint legalább egyet elvesztettek.

Az ukrán vezetés állítja, hogy januárban egy ilyen gépről lőttek ki egy rakétát, mely Dnyipróban csapódott be egy lakóházba, megölve ezzel harminc embert.

Az orosz hadsereg kötelékében legalább hatvan Tu-22-es van. A brit média azt írta, hogy az oroszok időben észrevették a drónt, amit kézi fegyverekkel megpróbáltak hatástalanítani, ám annak mégis sikerült megsemmisítenie a bombázót - írt a Mandiner.