Több millió méh esett le egy teherautóról Kanadában

méhek
A méhek fészkei viaszból készült főleg hexagonális sejtekből állnak, de 5 é 7 oldalú sejtpárok segítenek a különböző méretű hatszögeket összeilleszteni.
Vágólapra másolva!
Michael Barber méhész szerdán reggel arra ébredt, hogy több hívást is kapott a segítségét kérő rendőröktől, miután ötmillió méh esett le egy teherautóról Kanadában.
Vágólapra másolva!

A kaptárakat éppen szállították, amikor a rögzítő hevederek meglazultak, és a ketrecek kicsúsztak a helyükről és a méhek elszabadultak. Az autósokat felszólították, hogy tartsák felhúzva az ablakokat, a gyalogosokat pedig, hogy maradjanak távol.

Az Ontario állambeli Burlingtonban történt jelenet semmihez sem hasonlítható, amit a méhész 11 éves pályafutása során tapasztalt.

Barber elmondta, hogy helyi idő szerint reggel 7 óra körül kapott először a hívást a helyi rendőrségtől, akik arról tájékoztatták, hogy baleset történt, amelynek következtében méhkaptárak szóródtak szét az úttesten.

Ezzel egy időben a rendőrség nyilvános felhívást tett közzé a közösségi médiában, amelyben felszólította az embereket, hogy maradjanak távol az érintett területtől.

A méhek a kaptárakban egy teherautó hátuljára voltak felpakolva és a telelőhelyükre szállították őket, amikor a baleset történt - írta a BBC.

Amint Barber értesült az esetről, felhívást intézett más méhészekhez további segítségért.

Végül körülbelül egy tucat méhész segített a rovarok befogásában.

A méhek és kaptáraik 400 méteres körzetben szóródtak szét. A közeli autókon és postaoszlopokon néhány fiatalabb méh csoportosult, ami akkor szokott előfordulni, amikor biztonságot keresnek.

- mondta Barber.

Néhány méhészt is megcsíptek. A mentősök a közelben voltak, sérüléseiket azonnal ellátták.

A teherautó vezetőjét több mint százszor csípték meg, mivel nem viselt teljes védőruházatot.

A mentőszolgálat és a rendőrség hálás a sok helyi méhésznek, akik a rovarok és a lakosság biztonságáért dolgoztak.

(A címlapi kép illusztráció!)