Hőségben vezetett egy futár az Egyesült Államokban, napokkal később meghalt

Vágólapra másolva!
Egy texasi UPS-vezető a perzselő hőhullám alatt munka közben lett rosszul, és később meghalt. Begley, aki 27 évig dolgozott a UPS-nél, először augusztus 23-án közölte feletteseivel, hogy rosszul érzi magát, és a UPS szerint még aznap eltávolították a szolgálatból.
Vágólapra másolva!

Az cég közleménye szerint az 57 éves Christopher Begley a héten halt meg nem sokkal azután, hogy a hónap elején rosszul lett, miközben szokásos útvonalán vezetett Észak-Texasban, ahol a hőmérséklet akkoriban meghaladta a 38 Celsius-fokot.

A halál pontos okát még nem állapították meg.

- mondta a kézbesítő óriás szóvivője.

A halálesetre nagyjából egy hónappal azután került sor, hogy a UPS megállapodást kötött a Teamsters Unionnal, amely a sofőrök munkakörülményeinek javítása mellett arra kötelezte a vállalatot, hogy légkondicionálót szereljen be a kézbesítő kocsikba - írta a CBS.

Begley, aki 27 évig dolgozott a UPS-nél, először augusztus 23-án közölte feletteseivel, hogy rosszul érzi magát, és a UPS szerint még aznap eltávolították a szolgálatból.

Begley később több nap szabadságot kért és meg is kapta.

A UPS azonnal reagált a sofőr hívására, és gondoskodott arról, hogy legyen vize és hűvös környezetben pihenjen. Begley a megbetegedése után többször megtagadta az orvosi segítséget, és a UPS szerint azt mondta a vállalatnak, hogy meggyógyult.

A UPS vezetői néhány nappal később tudták meg, hogy Begley kórházba került, ahol nem sokkal később meghalt.

Tavaly a UPS sofőrjei által készített fényképek azt mutatták, hogy a cég autóiban lévő hőmérők nagyjából 48 celsius fokos hőmérsékletet mutattak - derül ki a Teamsters csoport X-en (korábbi nevén Twitter) közzétett bejegyzéséből.

Tavaly nyáron szintén felháborodást váltott ki egy videó, amelyen egy UPS sofőr láthatóan hőkimerültségtől összeesett.