Meghalt egy brazíliai diák az iskolabuszon, miután kidugta a fejét az ablakon

busz,, baleset, buszbaleset, ausztrália, Melbourne, 2023. 05. 17.,  teherautó, iskolabusz, felborult, hét gyermek súlyosan megsérült
Melbourne, 2023. május 17. Szerencsétlenül járt iskolabuszban rendőrök Melbourne-ben 2023. május 17-én. Hét gyermeket súlyos sérülésekkel ápolnak kórházban, miután az előző nap a 45 tanulót szállító busszal összeütközött egy teherautó, és a busz felborult. MTI/EPA/AAP/Joel Carrett
Vágólapra másolva!
Egy brazíliai lány osztálytársai elborzadva nézték végig, ahogy a lány a szemük láttára halt meg miközben búcsúzóul integetett. Épp kidugta a fejét az ablakon, amikor a busz egy oszlopnak ütközött.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk szerint a 13 éves Fernanda Pacheco Ferraz kidugta a fejét a busz bal oldali ablakán, hogy integethessen a barátainak. A busz véletlenül nekicsapódott egy oszlopnak ugyanazon az oldalon, ahol a lány kilógott az ablakon, és ez okozta a halálát.

A busz vezetője később elmondta, hogy az út különösen keskeny volt, és hogy kénytelen volt kitérni a busz jobb oldalán elhaladó jármű elől, így nekicsapódott egy oszlopnak.

Az utasok azonnal kiabáltak a sofőrnek, aki azonnal megállította a járművet.

Fernanda súlyos fejsérülést szenvedett és meghalt, mire az elsősegélynyújtók a helyszínre értek.

Rio de Janeiro állam oktatási minisztériuma közleményt adott ki, amelyben mély sajnálatát fejezte ki a diák halálával kapcsolatosan. Kétnapos gyászidőt rendeltek el, és felfüggesztették a tanítást az iskolában - számolt be róla a FoxNews.

A busztársaság szerint a sofőr több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik.

A hatóságok vizsgálják az esetet.