Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

III. Károly sosem látott gyermekkori fotót osztott meg

III. károly, britt király, károly király, királyi család, anna hercegnő
A kétéves Károly szeretetteljesen a kishúgához, Annához hajol a Twitteren a születésnapja alkalmából megosztott képen - Royal Collection Trust ©? His Majesty King Charles III 2023
Vágólapra másolva!
Károly király megosztott egy gyermekkori fotót húgáról, Anna hercegnéről a 73. születésnapja alkalmából.
Vágólapra másolva!

A Buckingham-palota képet tett közzé III. Károly britt uralkodóról a királyi család Twitter fiókján a hercegnővel, melyhez egy üzenet is tartozott:

A kép a két éves Károlyt mutatja, amint a nővére kezét fogja 1951 júliusában, néhány héttel a királyi hercegnő első születésnapja előtt.

A születésnapi tisztelgés csak néhány nappal azután történt, hogy a hercegnőt a skót királyi ezred főparancsnok-helyettesévé nevezték ki.

Károly a néhai királynő halála után lett az ezred vezérezredese.

A Buckingham-palota szóvivője elmondta, hogy új katonai szerepe elismeri a hercegnő erős kötődését Skóciához, valamint a Skóciai Királyi Ezred 1. zászlóaljának (The Ranger Regiment) és 6. zászlóaljának (The Royal Regiment of Scotland) főezredeseként már meglévő kapcsolatait az ezreddel.

2022 szeptemberében, II. Erzsébet királynő halálát követően a Balmoral kastélyban a hercegnő elkísérte édesanyját utolsó útjára Angliába és a Buckingham-palotába.

Úgy tudni, hogy a hercegnő és a király volt a királyi család egyetlen két magas rangú tagja, akik a királynő halála előtt eljutottak Balmoralba - írja a Telegraph.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről